ormar i Göteborg

Detta tillstånd kostar 500 kr och gäller i två. Vissa ormar såsom kobror, mambor och vissa skallerormar är så synnerligen giftiga att det bör övervägas att fastställa en lista över synnerligen giftiga djur som inte ska kunna hållas av privatpersoner.

Mannen förlorade sedan medvetandet och hur läget är nu, är ännu oklart. Ingen verkade känna till att 42-åringen haft ett 40-tal ormar i lägenheten. Ormattacken ägde rum i hans lägenhet, och kobran ska ha tillhört mannen. Efter olyckan gjordes inspektion av länsstyrelsen. Detta skulle vara till fördel både för den som vill hålla ormar och boende kring den som har orm.

Ormar i Sverige - Allt från Europa idag igår
Man biten av kobra hade 40 ormar hemma

Snok, snok, en annan orm som är vanlig att träffa på i Sverige på sommaren är snoken. Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om behovet av licens för att hålla giftiga ormar. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Ormar i Sverige är vanligast i skärgårdsmiljö (de simmar bra och huggormen är den art av ormar som förekommer mest i Sverige). Snokar kan inte skada människor, men de försöker ändå avskräcka den som inkräktar på dess område. Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om behovet av nationella regler för hållande av ormar och andra giftiga djur. Vissa ormar bör inte alls finnas i tättbebyggt område, vissa bör inte finnas i flerfamiljshus. Så nu har jag stängt alla fönster. När det gäller import kan vem som helst i dag vid samma tillfälle ta in upp till fem ormar som sällskapsdjur utan tillstånd.