fängelse museum Gävle

entré är ca 35 meter, lätt sluttande grusplan. Ja, både tillgängliga toaletter och mindre toaletter finns i anslutning till våra utställningar i gamla fängelset. Fängelsemuseet i Gävle finns i det som tidigare var länsfängelset. Hissen byggs om i slutet av 2018. Minsta dörrbredd: 60 cm, trösklar: Ja, 5 cm höga trösklar in till cellerna. (Övriga p-platser finns närmast längst Hamiltongatan.). Kulturhuset är dock tyvärr stängt på söndagar.

Ramp finns upp till området. Audioguider finns på svenska, engelska och tyska. I slottshäktet från 1732 möter Du i utställningen "Androm till skräck och varnagel" den tid då vi i Sverige hade skampålar på torgen, skamstockar utanför kyrkorna och mängder av galgbackar längs med allfartsvägarna.fängelse museum Gävle

1981 i San Fransisco) i utställningsrummet Häktet. Runt kriminalvårdsanstalterna har det historiskt funnits många ideella krafter, humanitära organisationer och religiösa samfund, som arbetat för att förebygga återfall. Fängelsemuseet i Gävle finns i det som tidigare var länsfängelset. Öppettider för visningar är Onsdag 12-18 Torsdag-Söndag 12-16 Visningar kan bokas tisdag till söndag, både dag- och kvällstid. I Gävle med omnejd finns det mycket att göra och titta.

Pinchos lediga jobb gävle
Museum ludwig salvador Dali barcelona
Vart ska man bo i gävle

OBS: Just nu är tillgången på audioguider tyvärr begränsad av tekniska skäl då leverantören har upphört med tillverkningen. Toaletter finns även i Kulturhuset Gävle på entréplan. I slottshäktet saknas toalett. Öppettider för visningar är, onsdag 12-18, torsdag-Söndag 12-16. Bussar parkeras utanför muren på Timmermansgatan. Vi arbetar just nu med att förbereda för ett nytt system som vi räknar med att sjösätta under våren 2019. Boenden nära, sveriges Fängelsemuseum! Det kallades i folkmun för Hotell Hamilton. Duck into underground dungeons, check out ye olde instruments of retribution, peer into the windowless 'punishment' cells and enjoy the tableaux of slatterns and miscreants getting merry inside one of Sweden's first penitentiaries.

National design museum stockholm, Arbetsförmedlingen gävle telefonnummer, Snabbaste vägen från göteborg till gävle, Mitt gävle tidning,