västerås historia i centrum

från 1700-talet? Föredrag, jubileumskavalkad och utställare. De är ambassadörer för Västerås och fina förebilder för ungdomar. 11.00.00 Dick Harrison håller föredrag i Gallerian. I år var det ett nittiotal idrottare plus ledare i 18 olika föreningar som uppvaktades på Idrottsgalan i ACC. Ni bjuds på en föreläsning av Dick Harrison, modevisning klädbruk i Västerås genom 1000 år i samarbete med Gruvfolkskören och Niklas Ulfvebrand. Vår historia kan garanterat skapa en ökad stolthet över vår stad och det är precis det vi vill! Historikern och guiden Niklas Ulfvebrand, känd från Folkhemsturen, är dagens konferencier. För den som idrottar på elitnivå krävs mycket svett och hårt arbete. Tidiga morgnar, sena kvällar.

Träning i veckorna och tävling. Lär dig mer om Västerås historia, välj en pdf till höger och ta dig ut på upptäcktsfärd!

Dagen ser ut som följande:. Upptäck Västerås historia på egen hand eller delta i en historisk guidning! Västerås stad har de senaste tio åren uppvaktat de västeråsare som har tagit SM-guld eller internationell medalj i sin idrott. I Västerås finner du även bland annat Anundshög, som är Sveriges största forntida gravhög, och Västerås domkyrka som dateras från 1200-talet. Hela dagen är gratis! 05 september, för fjärde året i rad arrangeras Västerås Historia i Centrum och i år, 5 september, är temat mode. 12.00 Föredrag av, karin Af Klintberg i Punkt.

13.00 Niklas Ulfvebrand intervjuar utställarna. Elitidrottsstipendier gick i år till Gustaf Dahlman, Västerås Simsällskap, Jenny Smevold, Kägelklubben Bataljon, Joakim Björkman, Frösåker Golfklubb, Malin Marmbrandt, Västerås Friidrottsklubb och Sofi Flink, Västerås Friidrottsklubb. Niklas Ulfvebrand är konferencier och berättar om klädbruk i Västerås genom 1000. Kom till Gallerian i city och upplev föredrag, modevisning och utställning. Stadsbiblioteket, Stadsarkivet, Regionarkivet, Västmanlands läns museum och Vallby Friluftsmuseum ställer ut i Punkt.

Mimer västerås logga in
Öppna förskolan östra centrum göteborg
Sf västerås restaurang
Shopping lunds centrum